Άλεκ Μπάλντουιν: Πυροβόλησε και σκότωσε 42χρονη γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”

Άλεκ Μπάλντουιν: Πυροβόλησε και σκότωσε 42χρονη γυναίκα στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”
Άλεκ Μπάλτουιν 2021 John Minchillo/AP Photo, File

Σκοτώθηκε η 42χρονη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς, όταν το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε. Το περιστατικό σημειώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας "Rust.

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με “όπλο γυρισμάτων” και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς, τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Rust”, μιας ανεξάρτητης ταινίας που γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch του New Mexico που είναι μια δημοφιλής τοποθεσίας για παραγωγές. Σύμφωνα με το Deadline στα γυρίσματα κλήθηκαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας δίωξης εγκλήματος, απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησε η έρευνα. Όπως είπαν, ο Μπάλντουιν ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε τον τύπο των πυρομαχικών που είχε το όπλο. Συνήθως στις κινηματογραφικές παραγωγές, υπάρχει ειδικός επί των όπλων που είναι υπεύθυνος για ό,τι χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί και για την ασφάλεια.

Άλεκ Μπάλτουιν 2021 John Minchillo/AP Photo, File

Όπως έγραψε το Variety, η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Albuquerque, ήταν όμως ήδη αργά. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent στη Σάντα Φε, όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματά του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Άλεκ Μπάλντουιν Jim Weber/Santa Fe New Mexican @thenewmexican

Σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του σερίφη, αναφέρεται πως η Χάτσινς και ο Σόουζα “πυροβολήθηκαν όταν ένα πυροβόλο όπλο που κρατούσε ο 63χρονος παραγωγός και ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, εκπυρσοκρότησε”. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και δεν έχει συλληφθεί κανείς για το περιστατικό, ενώ οι ντετέκτιβ εξετάζουν τους αυτόπτες μάρτυρες και το περιστατικό παραμένει υπό “ανοιχτή και ενεργή” έρευνα, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη.

Η ταινία “Rust”, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σόουζα, έχει τον Άλεκ Μπάλντουιν συμπαραγωγό και πρωταγωνιστή στον ρόλο του παράνομου Χάρλαντ Ραστ, που πάει να βοηθήσει τον 13χρονο εγγονό του που έχει καταδικαστεί σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για φόνο.

Ο Μπάλντουιν, 63 ετών, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, κυρίως για το ότι μιμείτο τον Ντόναλντ Τραμπ στη σατιρική εκπομπή Saturday Night Live.

Οι δυο θάνατοι που προηγήθηκαν και η ειδοποίηση “τα άσφαιρα μπορούν να σκοτώσουν”

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνεται κάποιος ενώ είναι σε εξέλιξη κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Ο ηθοποιός Τζον Έρικ Χίξουμ είχε πεθάνει στις 18/10 του 1984, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του και άσφαιρα πυρά τον ‘βρήκαν’ στο κεφάλι, στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Cover Up”. Το 1993, ο Μπράντον Λι, γιος του θρύλου Μπρους Λι, πέθανε όταν ένα κομμάτι φυσιγγίου -που χρησιμοποιήθηκε για το “Crow”- σφηνώθηκε στην σπονδυλική στήλη. Το όπλο ήταν γεμάτο με άσφαιρα, με την έρευνα να δείχνει πως σφαίρα 0,44 ήταν μπλοκαρισμένη μέσα στην κάννη που βλήθηκε, όταν συμπρωταγωνιστής τράβηξε τη σκανδάλη, χτυπώντας τον στην κοιλιακή χώρα. Η έρευνα που διενεργήθηκε κατέληξε στο ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία από “αμέλεια”. Κάτι που ίσχυσε και για το θάνατο του Χίξουμ.

Κατόπιν αυτών των περιστατικών έγινε έρευνα που οδήγησε σε κανόνες ασφαλείας από την Industrywide Labor-Management Safety Committee, που τόνισε ότι “τα άσφαιρα μπορούν να σκοτώσουν. Οπότε είναι χρήσιμο να μεταχειρίζεστε τα όπλα σαν να είναι γεμάτα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα