Άλεκ Μπάλντουιν: Συγκλονίζουν οι συνομιλίες μετά το μοιραίο – Έβριζαν τον βοηθό σκηνοθέτη που του έδωσε το όπλο

Άλεκ Μπάλντουιν: Συγκλονίζουν οι συνομιλίες μετά το μοιραίο – Έβριζαν τον βοηθό σκηνοθέτη που του έδωσε το όπλο
Το κινηματογραφικό σετ της ταινίας Rust στη Σάντα Φε, το ράντσο Bonanza Creek 2021 Jae C. Hong/AP Photo

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα τηλεφωνήματα που έγιναν στην άμεσο δράση μετά τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη της ταινίας "Rust" από τον Άλεκ Μπάλντουιν.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Rust” όταν το όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα βρήκε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε σοβαρά τον σκηνοθέτη της ταινίας, Τζόελ Σόουζα.

Και ενώ οι έρευνες των αρχών για τη διερεύνηση του ατυχήματος που σόκαρε τον πλανήτη συνεχίζονται, το φως της δημοσιότητας είδαν οι τηλεφωνικές συνομιλίες αμέσως μετά το συμβάν, τα οποία δίνουν ορισμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν.

Η 42χρονη κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς 2021 Andres Leighton/AP Photo


“Χρειαζόμαστε βοήθεια! Ο σκηνοθέτης μας και η οπερατέρ μας πυροβολήθηκαν”, ακούγεται να λέει αρχικά μια γυναίκα μιλώντας με το 911 και συνεχίζει: “Ο γ@@@@ς βοηθός σκηνοθέτη, μού φώναζε το μεσημέρι για τις απογραφές. Τον είδες τον μ@@@@α; Μού φώναζε. Έπρεπε να ελέγχει τα όπλα για τα οποία είναι υπεύθυνος”.

Το κινηματογραφικό σετ της ταινίας Rust στη Σάντα Φε, το ράντσο Bonanza Creek 2021 Jae C. Hong/AP Photo

Ασφαλές και άσφαιρο όπλο το όπλο που δόθηκε στον Άλεκ Μπάλντουιν

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό, το όπλο που δόθηκε στον ηθοποιό ήταν ασφαλές και άσφαιρο (cold gun), ενώ ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο φέρεται να μην γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή όταν εκδόθηκε ένταλμα σε δικαστήριο στη Σάντα Φε, μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι η αιματοβαμμένη ενδυμασία του Μπάλντουιν θεωρήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο μαζί με το όπλο, ενώ πυρομαχικά και άλλα όπλα στήριξης αφαιρέθηκαν επίσης από το σετ.

Παράπονα για την ασφάλεια των γυρισμάτων πριν το μοιραίο

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, τουλάχιστον έξι άτομα από το κινηματογραφικό συνεργείο είχαν παραπονεθεί, φεύγοντας μάλιστα από τα γυρίσματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλειας στα γυρίσματα του Rust στο Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε. Τα μέλη είχαν παραπονεθεί ότι τους είχαν υποσχεθεί δωμάτια ξενοδοχείων στη Σάντα Φε, αλλά μόλις ξεκίνησαν τα γυρίσματα του έργου, έπρεπε να οδηγούν κάθε πρωί 80 μίλια (80 χιλιόμετρα) από το Αλμπουκέρκι.

Το κινηματογραφικό σετ της ταινίας Rust στη Σάντα Φε, το ράντσο Bonanza Creek 2021 Jae C. Hong/AP Photo

Το BBC μάλιστα ανέφερε πως στη σχετική λίστα των μελών που είχε προγραμματιστεί να βρίσκονται στο πλατό τη μέρα του ατυχήματος, ήταν και μία γυναίκα 20 ετών, επικεφαλής των οπλουργών που ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των όπλων και βρέθηκε σε αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Πέμπτη ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ο Σόουζα πήρε εξιτήριο αργότερα από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε. Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Rust”, μιας ανεξάρτητης ταινίας που γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch του New Mexico που είναι μια δημοφιλής τοποθεσίας για παραγωγές.

Σύμφωνα με το Deadline στα γυρίσματα κλήθηκαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας δίωξης εγκλήματος, απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησε η έρευνα. Όπως είπαν, ο Μπάλντουιν ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε τον τύπο των πυρομαχικών που είχε το όπλο. Συνήθως στις κινηματογραφικές παραγωγές, υπάρχει ειδικός επί των όπλων που είναι υπεύθυνος για ό,τι χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί και για την ασφάλεια.

Όπως έγραψε το Variety, η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Albuquerque, ήταν όμως ήδη αργά. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent στη Σάντα Φε, όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματά του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα