Αλγερινός που έχει αιτηθεί άσυλο, ο πρώτος συλληφθείς για τις επιθέσεις στην Κολονία

default image

Κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί από γυναίκα-θύμα σεξουαλικής επίθεσης στην Κολονία, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα

Η αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο έναν Αλγερινό που έχει αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία και θεωρείται ύποπτος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ανακοίνωσαν την Δευτέρα (18/01) οι αρχές.

Αυτή είναι η πρώτη σύλληψη για τα επεισόδια που προκάλεσαν σάλο σε όλη τη χώρα.

Ο άνδρας, που είναι ηλικίας 26 ετών, συνελήφθη σε έναν ξενώνα προσφύγων στο Κέρπεν, κοντά στην Κολονία, μαζί με έναν συμπατριώτη του. Στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο “είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής σεξουαλικής επίθεσης” το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ανέφερε η αστυνομία.

Στο δωμάτιο τους βρέθηκε άλλο ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, για το οποίο συνελήφθη το δεύτερο άτομο. Και οι δύο άνδρες έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Το Σάββατο η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες και στο Ντίσελντορφ, σε μια συνοικία της πόλης όπου κατοικούν πολλοί μετανάστες, κυρίως από χώρες της Βόρειας Αφρικής. Η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί πριν από τα επεισόδια της Κολονίας, εξήγησε ένας αξιωματικός, ο Φρανκ Κουμπίτσκι, ωστόσο “ελπίζαμε να βρούμε στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα” για τις επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς, συμπλήρωσε.

Συνολικά έχουν γίνει μέχρι σήμερα 766 καταγγελίες, οι 497 από τις οποίες αφορούν σεξουαλική επίθεση σε βάρος γυναικών. Η αστυνομία αποδίδει την ευθύνη σε νεαρούς “βορειοαφρικανικής ή αραβικής καταγωγής”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα