Αλλαγές στην Κομισιόν: O Βάλντις Ντομπρόφσκις Επίτροπος Εμπορίου

Αλλαγές στην Κομισιόν: O Βάλντις Ντομπρόφσκις  Επίτροπος Εμπορίου
Κομισιόν shutterstock

Το χαρτοφυλάκιο Εμπορίου αναλαμβάνει ο Βάλντις Ντομπρόφσκις που θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Επιτροπή στο eurogroup. Στην Ιρλανδία το χαρτοφυλάκειο των Οικονομικών

Αλλαγές στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά την παραίτηση του Ιρλανδού επιτρόπου Εμπορίου, Φιλ Χόγκαν, ο οποίος είχε βρεθεί “στο μάτι του κυκλώνα” εξαιτίας συμμετοχής του σε δείπνο χωρίς μέτρα προστασίας κατά του νέου κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το χαρτοφυλάκιο του Εμπορίου θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, ο Βάλντις Ντομπρόφσκις διατηρεί το χαρτοφυλάκιο του Εμπορίου “προσωρινά”.

Τα χαρτοφυλάκια Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Ένωσης Κεφαλαιαγορών περνάνε στην Μαίρεντ Μακγκίνες, ευρωβουλευτή.

Η Μακγκίνες υπήρξε μία από τις δύο προτάσεις της Ιρλανδίας για την αντικατάσταση του Χόγκαν, μαζί με τον Άντριου Μακντάουελ. Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις θα συνεχίσει, μαζί με τον Επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο eurogroup.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα