Αλλάζει πάλι πολιτική ο Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Αλλάζει πάλι πολιτική ο Ομπάμα στο Αφγανιστάν

Μείωση του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών που είναι ανεπτυγμένοι στην ασιατική χώρα σε 5.500 ήταν ο μέχρι πρότινος σχεδιασμός του Αμερικανού προέδρου. Τι θα κάνει τελικά

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στο Αφγανιστάν παραμένει επισφαλής, ότι αποφάσισε να διατηρήσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών που είναι ανεπτυγμένοι στην ασιατική χώρα στους 8.400 ως το τέλος της θητείας του και ότι δεν θα προχωρήσει σε μείωσή τους σε 5.500 στο τέλος του τρέχοντος έτους, όπως προβλεπόταν.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν βρίσκονται περίπου 9.800 Αμερικανοί στρατιώτες.

Κάνοντας δηλώσεις στον Τύπο στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως ο ρόλος των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν θα παραμείνει αμετάβλητος, δηλαδή εκπαίδευση και παροχή συμβουλών στην αστυνομία και τα στρατεύματα της χώρας, υποστήριξη των αντιτρομοκρατικών αποστολών κατά των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2009 δεσμευόμενος να τερματίσει τους πολέμους των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δήλωσε ότι η αποστολή των ΗΠΑ στο τελευταίο έχει τελειώσει. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι οι ανησυχίες εξακολουθούν να υπάρχουν.

"Η κατάσταση στο Αφγανιστάν παραμένει επισφαλής. Οι Ταλιμπάν εξακολουθούν να αποτελούν απειλή. Έχουν κερδίσει έδαφος σε ορισμένα μέρη", επεσήμανε ο Ομπάμα.

Οι δυνάμεις των Ταλιμπάν κατέχουν πλέον περισσότερο έδαφος στο Αφγανιστάν από το 2011, όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην χώρα, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
SHARE:

24Media Network