Αλβανία: Πυρκαγιές στο νότο της χώρας- Απειλούν ελληνικά μειονοτικά χωριά

Όχημα της Πυροσβεστικής στην Αλβανία
Όχημα της Πυροσβεστικής στην Αλβανία ASSOCIATED PRESS

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν οι αλβανικές αρχές, με τη συνδρομή ελληνικών καναντέρ, για να αντιμετωπιστεί η φωτιά στο νοτό της χώρας.

Μαίνονται για τρίτη ημέρα οι πυρκαγιές στις ορεινές περιοχές που χωρίζουν τους δύο ελληνικούς μειονοτικούς δήμους, Δρόπολης και Φοινικαίων στον νότο της Αλβανίας.

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς μεταφέρθηκε από το Σάββατο τη νύχτα δυτικά του όρους Πλατοβούνι-Σοπότι που χωρίζει τους δύο δήμους καίγοντας στο πέρασμά της χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, δύο ελληνικά καναντέρ και ένα ελικόπτερο του αλβανικού στρατού επιχειρούν στη φλεγόμενη πλαγιά του όρους Σοπότι στο δήμο Φοινικαίων, καταφέρνοντας να ελέγξουν και περιορίσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας μαίνεται σε πάνω από τρία χιλιόμετρα.

Απώτερος στόχος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να μη επιτραπεί η απειλητική επέκταση της πυρκαγιάς στα χωριά Μουζίνα, Πετσά και Γαρδικάκι και να προστατευτεί το μεγάλο φυσικό πάρκο στο Γαλάζιο Μάτι και η ευρύτερη περιοχή με πυκνή βλάστηση και δύσβατα μέρη, αλλά και με περισσότερα ελληνικά μειονοτικά χωριά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία, Φωτιά, Πυρκαγιά
SHARE:

24Media Network