Αλβέρτος Μπουρλά: Από την Θεσσαλονίκη στο τιμόνι της Pfizer

Αλβέρτος Μπουρλά: Από την Θεσσαλονίκη στο τιμόνι της Pfizer
Ο επικεφαλής της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά AP

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, που το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία του μέχρι να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας.

Το πρωί της Δευτέρας η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία, Pfizer, ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορονοϊού, φτάνοντας σε αποτελεσματικότητα άνω του 90%.

Η επιτυχία της Pfizer έρχεται με την εταιρία να έχει ως διευθύνοντα σύμβουλο, τον Θεσσαλονικιό Αλβέρτο Μπουρλά, ο οποίος μετρά ήδη 27 χρόνια στην αμερικανική πολυεθνική.

Γεννημένος του 1961, ο Μπουρλά είναι κάτοχος διδακτορικού στην βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1993 άρχισε να εργάζεται στον τομέα της κτηνιατρικής φαρμακευτικής της Pfizer και ως τεχνικός διευθυντής για το τμήμα υγείας των ζώων της εταιρίας στην Ελλάδα.

Ανέλαβε διάφορους εκτελεστικούς ρόλους στην εταιρία, ενώ από το 2019 βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρίας, ως Διευθύνων Σύμβουλος και τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε χρέη εκτελεστικού προέδρου.

Τον Απρίλιο του 2019 βραβεύτηκε ως “Διαπρεπής Έλληνας Ηγέτης” της παγκόσμιας φαρμακευτικής διαδικασίας, από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Με ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος στέκεται στον χαρακτήρα του Μπουρλά.

 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα