Αμάντα Νοξ – Ραφαέλε Σολεσίτο: Ένοχοι και από το Εφετείο

default image

Ένοχοι κρίθηκαν και πάλι από ιταλικό εφετείο η Αμερικανίδα Αμάντα Νοξ και ο Ιταλός φίλος της για τη δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρτσερ, το 2007

Το εφετείο της Φλωρεντίας έκρινε ένοχη την Αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ και τον Ιταλό φίλο της Ραφαέλε Σολεσίτο για τη δολοφονία το 2007 της Βρετανίδας συγκατοίκου της Μέρεντιθ Κέρτσερ, επικυρώνοντας την αρχική απόφαση του 2009.

Το εφετείο καταδίκασε τη Νοξ σε 28 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη και τον Σολεσίτι σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Η Νοξ και ο Σολεσίτο είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό το 2009 σε 26 και 25 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα για τη δολοφονία της Κέρτσερ τον Νοέμβριο του 2007.

Τον Οκτώβριο του 2011 είχαν αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό, όμως η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2013. Η νέα δίκη τους στο εφετείο της Φλωρεντίας είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός άνθρωπος που έχει καταδικαστεί οριστικά για την υπόθεση αυτή είναι ο υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού Ρούντι Γκουέντε, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 16 χρόνια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και σεξουαλική επίθεση, όμως οι δικαστές έχουν κρίνει ότι δεν έδρασε μόνος του.

Τη νύχτα της 1ης προς τη 2α Νοεμβρίου 2007 η Μέρεντιθ Κέρτσερ, φοιτήτρια από το Λιντς, 21 ετών, βρέθηκε ημίγυμνη σε μια λίμνη αίματος στο δωμάτιο που μοιραζόταν με την Νοξ στην Περούτζια. Το σώμα της έφερε 47 μαχαιριές, ενώ η νεκροψία έδειξε ότι είχε βιαστεί.

Η Νοξ, 25 ετών, μετά την απελευθέρωσή της το 2011 επέστρεψε στη γενέτειρά της, το Σιάτλ των ΗΠΑ, και δεν ήταν παρούσα στη νέα δίκη.

Εξάλλου η Αμερικανίδα μπορεί να ασκήσει και πάλι έφεση στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας. Στην περίπτωση που αυτό δεν την αθωώσει, η Ιταλία μπορεί να ζητήσει την έκδοσή της.

Ο Σολεσίτο εξακολουθεί να είναι ελεύθερος εν αναμονή της επικύρωσης της απόφασης από το ανώτατο δικαστήριο, όμως δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ιταλίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα