ΗΠΑ: Στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό για ανακοπή του καραβανιού των μεταναστών

Μετανάστες από τη κεντρική Αμερική στο Μεξικό στο δρόμο για τις ΗΠΑ
Μετανάστες από τη κεντρική Αμερική στο Μεξικό στο δρόμο για τις ΗΠΑ AP

Αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στις ένοπλες δυνάμεις για ανάπτυξη 800-1.000 στρατιωτών κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

Το Πεντάγωνο πρόκειται να αναπτύξει "πολλές εκατοντάδες" στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό, ανέφερε την Πέμπτη ένας Αμερικανός αξιωματούχος, την ώρα που χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι ξεκίνησαν από την Ονδούρα, συνεχίζουν την πορεία τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters υπό τον όρο να μείνει ανώνυμη, είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έλαβαν ένα αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας με το οποίο ζητείται η ανάπτυξη στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Στην επιχείρηση αυτή ενδέχεται να συμμετάσχουν 800-1.000 στρατιώτες οι οποίοι θα παρέχουν επιμελητειακή υποστήριξη.

Επισήμως, το Πεντάγωνο δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία ανακοίνωση και δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι "έθεσε σε συναγερμό" τον στρατό και τη συνοριοφυλακή ενόψει της άφιξης του "καραβανιού" των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, μια εξέλιξη που κατά τον ίδιο συνιστά "κατάσταση έκτακτης ανάγκης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, ΗΠΑ, Μεξικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Και τρίτος νεκρός στο καραβάνι των προσφύγων προς τις ΗΠΑ

Διακόπτει τη βοήθεια στις χώρες της Κ. Αμερικής ο Τραμπ και καλεί το στρατό σε ετοιμότητα

Δράμα χωρίς τέλος για τους μετανάστες από την Ονδούρα

SHARE:

24Media Network