Αν Μακλάρεν: Η Google με ένα Doodle τιμά τη βιολόγο που άνοιξε τον δρόμο στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Αν Μακλάρεν: Η Google με ένα Doodle τιμά τη βιολόγο που άνοιξε τον δρόμο στην εξωσωματική γονιμοποίηση
Google

Με το σημερινό Doodle, η Google τιμά τα 94α γενέθλια της βρετανίδας επιστήμονα και πρωτοπόρου στον τομέα της αναπαραγωγής, Anne McLaren.

Στην βρετανίδα επιστήμονα και γνωστή συγγραφέα Anne McLaren, η οποία θεωρείται μια από τους σημαντικότερους βιολόγους στον τομέα αναπαραγωγής, αφιερώνει η Google το σημερινό Doodle.

Η Αν Μακλάρεν γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1927. Ως παιδί είχε παίξει σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1936 με τίτλο «The Shape of Things to Come».

Σε μια σκηνή της ταινίας, κατά την οποία ο προ-πάππους βρισκόταν στο 2054 και της μιλούσε για την πρόοδο της Τεχνολογίας του Διαστήματος και της έλεγε πώς τα ποντίκια έφτασαν μέχρι και στη Σελήνη. Η συγκεκριμένη σκηνή σύμφωνα με την ίδια, ήταν η αφορμή για την ασχολία της με την βιολογία και την επιστήμη.

Η γνωστή βιολόγος ερευνούσε την συμπεριφορά των θηλαστικών στο εργαστήριό της για πολλά χρόνια. Τα ευρήματα της έρευνας της άνοιξαν το δρόμο για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Η ίδια έλαβε πολλές διακρίσεις για την συνεισφορά της στην επιστήμη.

Η Αν Μακλάρεν «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα, που έγινε το 2007.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα