Αναγνωρίστηκαν τα 272 από τα 298 θύματα της συντριβής της πτήσης ΜΗ17

Αναγνωρίστηκαν τα 272 από τα 298 θύματα της συντριβής της πτήσης ΜΗ17

Τρεις μήνες μετά την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην Ουκρανία, ακόμη αναγνωρίζονται σοροί των νεκρών

Τα 272 από τα 298 θύματα της συντριβής της πτήσης ΜΗ17 στην ανατολική Ουκρανία τον περασμένο Ιούλιο έχουν αναγνωριστεί, αφού οι ιατροδικαστές κατάφεραν αυτήν την εβδομάδα να ταυτοποιήσουν άλλους δέκα επιβάτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας.

"Από τους δέκα επιβάτες (σ.σ. που αναγνωρίστηκαν τελευταίοι), οι επτά ήταν Ολλανδοί", ανέφερε το υπουργείο διευκρινίζοντας ότι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς όλων των θυμάτων. Η εθνικότητα των υπόλοιπων τριών δεν ανακοινώθηκε, κατόπιν αιτήματος των πρεσβειών των ενδιαφερόμενων χωρών.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μετέφερε συνολικά 298 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.

Ορισμένα από τα θύματα ενδέχεται να μην αναγνωριστούν ποτέ, αφού οι έρευνες στον τόπο του δυστυχήματος σταμάτησαν διότι στην περιοχή συνεχίζονταν οι σφοδρές μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαλαισία Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πτήση ΜΗ-17: Βρέθηκε επιβάτης που φορούσε μάσκα οξυγόνου

SHARE:

24Media Network