Ανακλήθηκε ο διορισμός Έλληνα πρέσβη στο Καράκας

Φωτογραφία από το Καράκας
Φωτογραφία από το Καράκας AP

Ο διορισμός νέου Ελληνα πρέσβη στο Καράκας της Βενεζουέλας ανακλήθηκε πριν από μερικές ημέρες κάτι που σημαίνει ότι η θέση, που παραμένει κενή εδώ και δύο μήνες, θα εξακολουθήσει να είναι "ορφανή" για δύο μήνες ακόμη τουλάχιστον.

Εχει περάσει κάτι περισσότερο από δύο μήνες από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίες στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και ανάλογο διάστημα από την παράδοση υπηρεσίας από τον απερχόμενο πρέσβη της Ελλάδας στη Βενεζουέλα, Νίκο Κουτροκόη. 

Και όμως, η θέση δεν έχει καλυφθεί αν και το πρόσωπο το οποίο θα αναλάμβανε τη δύσκολη, είναι η αλήθεια, αποστολή, είχε βρεθεί και είχε ενημερωθεί διεξοδικά. 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο News 24/7 ότι την εβδομάδα που μάς πέρασε ότι ο διορισμός πρέσβη στο Καράκας ανακλήθηκε χωρίς, μέχρι στιγμής,να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι. 

Σ' αυτήν την περίπτωση τα πιθανά σενάρια είναι βασικά δύο. Είτε ο πρέσβης που επρόκειτο να αναλάβει υπηρεσία δήλωσε τελικά κώλυμα (δεν είναι και ο πιο ευχάριστος προορισμός το Καράκας) είτε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών άλλαξε γνώμη. 

Οπως και να έχει πάντως, οι ίδιες διπλωματικές τόνιζαν ότι εφόσον ο διορισμός ανακλήθηκε, η θέση του πρέσβη της Ελλάδας στο Καράκας θα καλυφθεί το νωρίτερο μέχρι τα τέλη του έτους, δηλαδή, θα παραμείνει για ακόμη τρεις, σχεδόν, μήνες "ορφανή". 

Προς το παρόν, χρέη πρέσβη ασκεί διπλωματικός υπάλληλος ο οποίος βρίσκεται στο Καράκας αλλά φυσικά δεν έχει το βαθμό του Πρέσβη. 

Ολα αυτά ενώ η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε λίγο μετά την ορκωμοσία της να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον Χουάν Γκουαϊδό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βενεζουέλα: Έρευνα μετά τις φωτογραφίες του Γκουαϊδό με ακροδεξιούς διακινητές ναρκωτικών

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Γκουαϊδό: Διέρρευσαν φωτογραφίες του με κολομβιανή συμμορία

SHARE: