Αποκεφάλισαν στρατιώτη στο Λονδίνο

default image

Ένας νεκρός στρατιώτης από επίθεση στο Λονδίνο. Δύο ακόμα τραυματίες. Ανώτεροι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη ισλαμιστική επίθεση. Τι είπε για τη δολοφονία ο δράστης στην κάμερα περαστικού (Pics + Vids)

Νεκρός ένας στρατιώτης, με δύο ακόμα άνδρες, που φαίνεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης, να έχουν τραυματιστεί από τα πυρά των αρχών.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα μετά το περιστατικό, με τον στρατιωτικό να φοράει μπλουζάκι με το λογότυπο “Help for Heroes”, φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τους βετεράνους στρατιωτικούς.

Η δολοφονία, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματικούς που επικαλείται το Skynews, αποδίδεται σε μια πολιτικά υποκινούμενη ισλαμιστική επίθεση.

Στο σημείο, όπου είχε μετατραπεί σε λίμνη αίματος, υπήρχαν δεκάδες όπλα, συμπεριλαμβανομένων και μαχαιριών.  Όπως μεταδίδει το skynews, οι δράστες πρέπει να χτύπησαν τον άτυχο στρατιώτη με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να τον αποκεφάλισαν.

Οι αρχές στο Λονδίνο βρίσκονται σε συναγερμό, με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, που περιέγραψε τη δολοφονία συγκλονιστική, να συγκαλεί την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης Cobra.

Μιλώντας από το Παρίσι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σημείωσε πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η δολοφονία του στρατιώτη έχει τρομοκρατικό υπόβαθρο.

Μετά το περιστατικό στο Woolwich άνδρες της αστυνομίας τέθηκαν σε συναγερμό, ενώ σηκώθηκαν και ελικόπτερα για να εντοπιστούν οι δράστες.

Δάσκαλος μιλώντας στο BBC ανέφερε ότι είδε ένα πτώμα στον δρόμο και μετά ακούστηκαν πυροβολισμοί. Φωτογραφίες από δύο ακόμα άτομα που φαίνονταν τραυματισμένα στο έδαφος αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Να σημειωθεί πως η βρετανική κυβέρνηση συγκαλεί συνεδριάσεις της Cobra μόνο για την αντιμετώπιση περιστατικών που έχουν συνέπειες για την εθνική ασφάλεια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει μια σαφή απάντηση ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο εάν η δολοφονία αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, όπως ανέφεραν πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

“Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά δύο ανδρών, οι οποίοι φαινόταν πως έφεραν όπλα. Αμφότεροι εισήχθησαν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Λονδίνο για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες”, περιορίστηκε να δηλώσει σε σύντομη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάιμον Λέτσφορντ.

Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου υποστηρίζουν πως άκουσαν τους δύο δράστες να φωνάζουν “Ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά. Άλλοι μάρτυρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Press Association υποστηρίζουν πως το θύμα αποκεφαλίστηκε.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

“Πιστεύουμε πως το θύμα ήταν στρατιώτης. Αγνοούμε τις συνθήκες του δράματος”, είχε δηλώσει προηγουμένως στα μέσα ενημέρωσης ο τοπικός βουλευτής του Γούλγουϊτς και Γκρίνουϊτς Νικ Ρέινσφορντ, προσθέτοντας πως στοπ σημείο του φονικού, που βρίσκεται κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εντοπίσθηκαν ένα πιστόλι, μαχαίρια και μία ματσέτα.

Το μήνυμα του δράστη on camera

Κρατώντας ακόμα στα χέρια του τον μπαλτά με τον οποίο αποκεφάλισε τον Βρετανό στρατιώτη και με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα, ο ένας εκ των δραστών ανέφερε ότι η δολοφονία είναι “οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος”.

“Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να σας πολεμάμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό είναι γιατί οι μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτός ο Βρετανός στρατιώτης είναι οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντος.

Ζητούμε συγγνώμη που έπρεπε να το δουν αυτό που έγινε σήμερα οι γυναίκες, αλλά στα μέρη μας, οι γυναίκες μας αναγκάζονται να βλέπουν τα ίδια. Δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς. Διώξτε την κυβέρνηση σας. Δεν νοιάζονται για σας”, ανέφερε στην κάμερα ενός περαστικού που βρέθηκε στο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα