Ανησυχία στη Δανία: Μόνο το 1% των Δανών έχει αναπτύξει ανοσία στον ιό

Ανησυχία στη Δανία: Μόνο το 1% των Δανών έχει αναπτύξει ανοσία στον ιό
Άδειοι δρόμοι στη Δανία AP Photos/Jan M. Olsen

Τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας έδειξαν ότι μόλις το 1% των Δανών που ήρθαν σε επαφή με τον κορονοϊό έχουν αποκτήσει ανοσία.

Έρευνα έδειξε ότι μόνο το 1% των Δανών που ήρθαν σε επαφή με τον κορονοϊό έχουν αποκτήσει ανοσία σε αυτόν, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Την έρευνα παρουσίασε η SSI, μια υπηρεσία που εξαρτάται από το υπουργείο Υγείας και είναι αρμόδια για τον έλεγχο των μολυσματικών ασθενειών. Η δημοσιοποίησή της έγινε την ημέρα που οι Δανοί βουλευτές συμφώνησαν στην επόμενη φάση της χαλάρωσης του lockdown.

Από τους 2.500 Δανούς που επελέγησαν στην τύχη για την έρευνα, οι 1.701 έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής να ελεγχθούν για την ύπαρξη αντισωμάτων στην covid-19, εξήγησε η SSI. Μόνο 12 βρέθηκαν θετικοί, ποσοστό 1,1%.

Η υπηρεσία υπογράμμισε ότι πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα και ότι πολλοί τεχνικοί παράγοντες δεν επιτρέπουν να εκτιμηθεί αν αυτά μπορούν να γενικευθούν στο σύνολο του πληθυσμού της Δανίας. Οι ειδικοί που ρωτήθηκαν από την κρατική ραδιοτηλεόραση DR έχουν ήδη δηλώσει ότι τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά και δείχνουν ότι η Δανία είναι ευάλωτη σε μια επανεμφάνιση της επιδημίας covid-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα