Anna May Wong: Η “ομορφότερη Κινέζα της γης” απεικονίζεται σε αμερικανικό νόμισμα

Anna May Wong: Η “ομορφότερη Κινέζα της γης” απεικονίζεται σε αμερικανικό νόμισμα
Η Anna May Wong ASSOCIATED PRESS

Η ηθοποιός του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 60', Anna May Wong πρόκειται να γίνει η πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα που θα εμφανιστεί στο αμερικανικό νόμισμα.

Η Άννα Μέι Γουόνγκ (Anna May Wong) είναι η πρώτη ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα σταρ του Χόλιγουντ που θα εμφανίζεται σε αμερικανικό νόμισμα και συγκεκριμένα των 25 σεντς.

Η Γουόνγκ, η οποία θεωρείται η πρώτη Κινεζοαμερικανίδα σταρ του κινηματογράφου, είναι η πέμπτη και τελευταία γυναίκα που εμφανίζεται μεμονωμένα σε αμερικανικό νόμισμα, στο πλαίσιο του προγράμματος “American Women Quarters“, ενώ στην άλλη πλευρά θα απεικονίζεται ο Πρόεδρος Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Η Βέντρις Γκίμπσον, διευθύντρια του του Νομισματοκοπείου των ΗΠΑ, αποκάλεσε τη Γουόνγκ “μία θαρραλέα γυναίκα που υπερασπίστηκε την αυξημένη εκπροσώπηση και τους περισσότερους πολυδιάστατους ρόλους για τους Ασιάτες Αμερικανούς ηθοποιούς”, όπως αναφέρει το BBC.

Η Anna May Wong σε αμερικανικό νόμισμα USMINT.GOV USMINT.CON

“Αυτό το νόμισμα έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει το εύρος και το βάθος των επιτευγμάτων της Άννα Μέι Γουόνγκ, η οποία ξεπέρασε τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ζωής της”, πρόσθεσε.

Παρά την επιτυχία της, η “πιο όμορφη Κινέζα της γης” όπως την αποκαλούσαν, αντιμετώπισε έντονο ρατσισμό στο Χόλιγουντ λόγω της ασιατικής καταγωγής της, όπου της έδιναν να ενσαρκώνει συγκεκριμένους χαρακτήρες, αμειβόταν ελάχιστα και δεν έπαιρνε ποτέ πρωταγωνιστικούς ρόλους, σημειώνει το Reuters. “Κουράστηκα τόσο από τους ρόλους που έπρεπε να ερμηνεύσω”, είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η Anna May Wong Carl Nesensohn, File/AP Photo

Η Γουόνγκ γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1905 από Κινέζους μετανάστες γονείς. Το όνομά της κατά τη γέννησή της ήταν Wong Liu Tsong, αλλά αργότερα στη ζωή της υιοθέτησε το καλλιτεχνικό όνομα Anna May Wong, που σχηματίστηκε με την ένωση τόσο των αγγλικών όσο και των οικογενειακών της ονομάτων.

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες σε όλη την καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων βωβών ταινιών και μία από τις πρώτες που έγιναν με τη διαδικασία του technicolour.

Αφού αντιμετώπισε διακρίσεις στις ΗΠΑ, ταξίδεψε στην Ευρώπη για να δουλέψει σε αγγλικές, γαλλικές και γερμανικές ταινίες.

Έφυγε από τη ζωή στις 3 Φεβρουαρίου του 1961 σε ηλικία μόλις 56 ετών. Έναν χρόνο νωρίτερα είχε λάβει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα