Ανθρωπιστική βοήθεια στην Αλβανία έστειλε η Ελλάδα

Συνεργεία στήνουν σκηνές μετά τον σεισμό.
Συνεργεία στήνουν σκηνές μετά τον σεισμό. AP

Η γειτονική μας χώρα είχε ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας μετά το σεισμό και τις πλημμύρες που άφησαν πολλούς ανθρώπους χωρίς στέγη.

Ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης για την Αλβανία, που μετά τον μεγάλο σεισμό, ο οποίος άφησε πολλούς ανθρώπους άστεγους, επλήγη και από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, έφυγε στις 09:00 το πρωί με αεροσκάφος C-130, από την Ελλάδα.

Την αποστολή συνοδεύει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να την παραδώσει στις αλβανικές αρχές, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι η Αλβανία προχθές ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας αρχικά και διασωστικά συνεργεία για την έρευνα εγκλωβισμένων από τον σεισμό. Στην συνέχεια όμως ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν διασώστες, αλλά είχε ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην αποστολή, που περιλαμβάνει γεννήτριες, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες, φάρμακα και σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλβανία, Σεισμός
SHARE:

24Media Network