Αντίποινα Ερντογάν: Απαγορεύει σε Γερμανούς βουλευτές επίσκεψη στην Τουρκία

Tούρκοι στρατιώτες κατά την επίσκεψη ευρωπαίου αξιωματούχου στην Άγκυρα
Tούρκοι στρατιώτες κατά την επίσκεψη ευρωπαίου αξιωματούχου στην Άγκυρα ASSOCIATED PRESS

Η Άγκυρα απαγορεύει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στρατιώτες σε αεροπορική βάση κοντά στο Ικόνιο

Η Άγκυρα αρνήθηκε να δώσει άδεια σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στρατιώτες που υπηρετούν σε μια αεροπορική βάση κοντά στο Ικόνιο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου για θέματα άμυνας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, ένα γεγονός που ενδέχεται να αποτελέσει νέα εστία έντασης μεταξύ της Τουρκίας και του Βερολίνου.

«Η κυβέρνηση, ιδίως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, πρέπει τώρα να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουν ότι οι βουλευτές μπορούν σύντομα να επισκεφθούν τους στρατιώτες στο Ικόνιο» επισήμανε ο Ράινερ Άρνολντ.

Η άρνηση της Τουρκίας νωρίτερα αυτόν τον χρόνο να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ οδήγησε το Βερολίνο στην απόφαση μετεγκατάστασης των στρατευμάτων του στην Ιορδανία. Για ιστορικούς λόγους, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας τελούν υπό τον έλεγχο του κοινοβουλίου και το Βερολίνο επιμένει ότι οι Γερμανοί βουλευτές πρέπει να έχουν πρόσβαση στους στρατιώτες.

Οι πρώτες σπίθες άναψαν όταν Τούρκοι πολιτικοί επιχείρησαν να επισκεφθούν Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις κατά την περίοδο πριν το δημοψήφισμα, με τις αρχές των εκάστοτε χωρών να τους απαγορεύουν τις πολιτικές συγκεντρώσεις. "Όταν τους αποκαλούμε ναζί, αυτοί αισθάνονται άβολα. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ειδικά η Μέρκελ. Όμως αυτή τη στιγμή καταφεύγεις σε ναζιστικές πρακτικές", έλεγε τον Απρίλη ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Και συνέχισε: "Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς», που προσπάθησαν να μεταβούν στη Γερμανία για να διεξαγάγουν εκστρατεία υπέρ της διεύρυνσης των προεδρικών εξουσιών στην Τουρκία, πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network