Antonov 225: Στο “Ελ. Βενιζέλος” το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου

Antonov 225: Στο “Ελ. Βενιζέλος” το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου
Το αεροπλάνο Antonov An-225 Mriya AP

Το επιβλητικό Antonov An-225 Mriya, το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, προσγειώθηκε την Τετάρτη (13/5) στην Αθήνα μεταφέροντας υγειονομικό υλικό από την Κίνα.

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” προσγειώθηκε την Τετάρτη (13/5) το Antonov An-225 Mriya, το μεγαλύτερο και βαρύτερο αεροπλάνο που έχει κατασκευαστεί.

Στόχος της πτήσης του ήταν η μεταφορά υγειονομικού υλικού στην Αθήνα από την Κίνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το γιγαντιαίο αεροσκάφος που προκαλεί δέος είναι Ουκρανικής κατασκευής και σημαίνει “όνειρο”.

Κατασκευάστηκε επί Σοβιετικής Ένωσης, και χρησιμοποιείται μόνο για μεταφορά βαρέων φορτίων. Συγκεκριμένα μπορεί να μεταφέρει φορτία με βάρος μεγαλύτερο από 250 τόνους και χωράει 16 κοντέινερ, 80 επιβατικά αυτοκίνητα, ακόμη και ένα ολόκληρο Boeing 737.

Σκοπός της κατασκευής του αρχικά ήταν η μεταφορά σοβιετικού διαστημικού λεωφορείου, ενώ πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις 21 Δεκεμβρίου 1988. Σε σύγκριση με ένα Boeing 747, το An-225 είναι 8 μέτρα μακρύτερο ενώ έχει μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών κατά 20 μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα