Απαγόρευση των ευρωπαϊκών αμυντικών εξαγωγών προς τη Ρωσία θα ζητήσει το Λονδίνο

Απαγόρευση των ευρωπαϊκών αμυντικών εξαγωγών προς τη Ρωσία θα ζητήσει το Λονδίνο

Το Λονδίνο θα ζητήσει την απαγόρευση των ευρωπαϊκών αμυντικών εξαγωγών προς τη Ρωσία γράφει το πρακτορείο Bloomberg

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει τις υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να απαγορεύσει την εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού προς τη Μόσχα αναφέρει το Bloomberg.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο επίσημη πηγή που δεν κατονομάζει από το γραφείο του πρωθυπουργού Κάμερον, ανέφερε ότι η Βρετανία πρόκειται να ζητήσει κυρώσεις εναντίον ολόκληρου του αμυντικού τομέα της Ρωσίας, καθώς και έναντι των ιδιωτών και των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν τους αυτονομιστές στην Ουκρανία ή ενισχύουν τη ρωσική κυβέρνηση.

Η Βρετανία, η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν την Κυριακή ότι θα πρέπει να είναι έτοιμες όταν συναντηθούν οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την Τρίτη για να συζητήσουν τις ενδεχόμενες κυρώσεις προς τη Ρωσία μετά τη κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία όπου σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

Πριν από την τραγική εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να επιβάλουν κυρώσεις σε κάποιες ρωσικές εταιρείες και να μπλοκάρουν τα νέα δάνεια προς τη Ρωσία, αλλά τα μέτρα αυτά εξακολουθούν να είναι λιγότερο αυστηρά από τους περιορισμούς που έχουν ανακοινώσει κατά της Ρωσίας οι Ηνωμένες Πολιτείες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαλαισία Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ - Βρετανία "τρίζουν τα δόντια" στη Ρωσία. Απειλούν με επιπλέον κυρώσεις, ζητούν πλήρη πρόσβαση στον τόπο της τραγωδίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα, Μέρκελ και Κάμερον για την κρίση στην Ουκρανία

SHARE:

24Media Network