Απαγορεύθηκε η δράση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία

A police officer stands guard in Red Square in Moscow, Russia, Thursday, March 23, 2017. In the background, St. Basil Cathedral, center, Kremlin's Spassky Tower, right, and GUM department store, left. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)
A police officer stands guard in Red Square in Moscow, Russia, Thursday, March 23, 2017. In the background, St. Basil Cathedral, center, Kremlin's Spassky Tower, right, and GUM department store, left. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) AP

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 5 Απριλίου. Τι αναφέρουν από την πλευρά τους οι Μάρτυρες του Ιεχωβά

Στην Ρωσία απαγορεύθηκε η λειτουργία της «θρησκευτικής οργάνωσης» των Μαρτύρων του Ιεχωβά εξαιτίας της «εξτρεμιστικής» της δραστηριότητας όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η θρησκευτική οργάνωση «Διαχειριστικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία» συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κοινωνικών και θρησκευτικών οργανώσεων, η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύεται «επειδή ασκούν εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση επί της απαγορεύσης όπως αναφέρει η εφημερίδα στις 5 Απριλίου. Υπό την διεύθυνση του «Διαχειριστικού Κέντρου των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία» βρίσκονται τα παραρτήματα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία.

Στην ιστοσελίδα τους, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει καμία μηνυτήρια αναφορά που να έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Vedomosti.ru, Φωτογραφία: AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
SHARE:

24Media Network