Απειλές Μεντβέντεφ για την ακύρωση Nord Stream: “Οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 2.000 € για 1.000 κ.μ. φυσικού αερίου”

Απειλές Μεντβέντεφ για την ακύρωση Nord Stream: “Οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν 2.000 € για 1.000 κ.μ. φυσικού αερίου”
North Stream 2 AP /@Matthew Brown

Ευθείες απειλές κατά των Ευρωπαίων, για το "φρένο" στην έγκριση του Nord Stream 2, προχώρησε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. "Σύντομα θα πληρώσουν 2.000 € για 1.000 κ.μ. φυσικού αερίου".

Το “φρένο” της Ευρώπης για την έγκριση του Nord Stream 2, μετά την απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία, δεν “έκατσε” καλά στη Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ανάρτησή του στο twitter, όπου σχολίασε την απόφαση της Γερμανίας για να σταματήσει τη διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ευρώπης, ότι θα πληρώνει… “χρυσό” το φυσικό αέριο.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς εξέδωσε εντολή να σταματήσει η διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Καλά. Καλώς ήρθατε στον γενναίο νέο κόσμο όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν πολύ σύντομα 2.000 € για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!”, έγραψε στην ανάρτησή του.

Η Γερμανία βάζει “φρένο” στην έγκριση του Nord Stream 2

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι η κυβέρνησή του έλαβε το μέτρο ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι ζητά το “άμεσο” κλείσιμο του Nord Stream 2

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τον “άμεσο τερματισμό” του ρωσογερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μετά την απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία.

“Συμφωνήσαμε για την ανάγκη άμεσης επιβολής κυρώσεων για τη νέα επιθετική ενέργεια εναντίον της Ουκρανίας”, δήλωσε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του.

“Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον πλήρη τερματισμό του Nord Stream 2”, πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο ίσως διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Μόσχα, εξηγώντας ότι εξετάζει τη σχετική πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.

«Έλαβα το αίτημα του υπουργείου Εξωτερικών να εξετάσω το θέμα της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Θα το εξετάσω αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου», πρόσθεσε.

Αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία των δύο περιοχών των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και ανακοινώνοντας ότι θα αναπτύξει εκεί στρατό, «η Ρωσία δημιουργεί τις νομικές βάσεις για τη συνέχιση της στρατιωτικής της επιθετικότητας εναντίον του ουκρανικού κράτους», συνέχισε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα