Απειλές Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με Μάας: Η Τουρκία θα κάνει ό,τι κρίνει απαραίτητο

Απειλές Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με Μάας: Η Τουρκία θα κάνει ό,τι κρίνει απαραίτητο
Τσαβούσογλου και Μάας AP

Ακόμα και μετά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρουσιάστηκε απειλητικός έναντι της Ελλάδας.

Δεν εγκαταλείπει για κανέναν λόγο το γαϊτανάκι της έντασης η Τουρκία η οποία κατά τα άλλα κόπτεται για διάλογο με την Ελλάδα.

Μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλού Τσαβούσογλου προειδοποίησε την Ελλάδα ότι “η Τουρκία θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά ότι “θα δράσουμε χωρίς δισταγμό, εφόσον αυτό χρειαστεί. Αν γίνουν τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα”.

O επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική, όπως την χαρακτήρισε, προσέγγιση και να συμπεριφερθεί με “κοινή λογική”.

Σε επανάληψη της ρητορικής Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ελλάδα “να μην βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό της” ενώ επανέλαβε πως δεν είναι η Τουρκία η χώρα που αυξάνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο “χωρίς προϋποθέσεις”. “Όμως, όταν μια πλευρά ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που θα προτείνουμε και εμείς” ήταν το σχόλιό του.

Η συνάντηση Τσαβούσογλου-Μάας έγινε μόλις μερικές ώρες μετά τις συνταντήσεις που είχε στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Νίκο Δένδια.

Μάας: Υπάρχει ετοιμότητα για διάλογο

Από την πλευρά του ο Χάικο Μάας σημείωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα για διάλογο. «Ακούω από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει ετοιμότητα για διάλογο και γι ‘αυτό το λόγο τον θεωρούμε εφικτό» σχετικά.

«Παραμένω πεπεισμένος ότι εάν και οι δύο πλευρές ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες με ειλικρινείς προθέσεις, μπορούμε να βρούμε μια λύση που να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Συμπλήρωσε ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας βρίσκονται σε σταυροδρόμι και θα αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του έτους προς τα που βαίνουν οι σχέσεις των δύο πλευρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα