Απελευθερώθηκε ο δήμαρχος της Μελιτόπολης – Είχε απαχθεί από την Παρασκευή

Απελευθερώθηκε ο δήμαρχος της Μελιτόπολης – Είχε απαχθεί από την Παρασκευή
Ο Ιβάν Φεντόροφ https://twitter.com/Mariia_Zolkina

Απελευθερώθηκε ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ, ο οποίος είχε απαχθεί από τον ρωσικό στρατό την περασμένη Παρασκευή. Είχε επικοινωνία με τον Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ, ο οποίος είχε απαχθεί από τον ρωσικό στρατό την περασμένη Παρασκευή, απελευθερώθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

“Ο ‘Βάνια’ είναι ασφαλής” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Κιρίλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος μάλιστα, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συνομίλησε με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, με τον Ζελένσκι να δηλώνει “δεν εγκαταλείπουμε τους ανθρώπους μας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ukrinform, ο δήμαρχος της Μελιτόπολης αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του, συμπλήρωσε ο Τιμοσένκο.

Σημειώνεται ότι στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της Μελιτόπολης που απήχθη από τα ρωσικά στρατεύματα, η Ρωσία διόρισε μια φιλορωσίδα βουλευτή, τη βουλευτή Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η οποία μάλιστα κάλεσε τους κατοίκους της Μελιτόπολης να “προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα