Απίστευτο: Η γαλλική κυβέρνηση επιτάσσει μάσκες για τον κορονοϊό

Απίστευτο: Η γαλλική κυβέρνηση επιτάσσει μάσκες για τον κορονοϊό
Μακρόν AP

Η Γαλλία παίρνει τα μέτρα της αναφορικά με τον κορονοϊό και προχωρά στην επίταξη (!) των προστατευτικών μασκών.

Η γαλλική κυβέρνηση θα επιτάξει τις μάσκες προστασίας κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ένα μέτρο που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Το σχετικό διάταγμα «σχετικό με τις απαραίτητες επιτάξεις στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στην covid-19» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που μολύνονται από τον SARS-CoV-2.

Για το λόγο αυτό επιτάσσονται ως τις 31 Μαΐου όλα τα αποθέματα προστατευτικών μασκών. Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος Μακρόν στο Twitter την Τρίτη προκειμένου να απαντήσει στην ανησυχία του υγειονομικού προσωπικού της Γαλλίας το οποίο φοβάται ότι δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τις προστατευτικές μάσκες που είναι απαραίτητες για το επάγγελμά του.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία θα προχωρήσει σε ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ μετά τις αναφορές που υπήρξαν για υπερβολική αύξηση των τιμών τους μετά το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρινό Λεμέρ.

Διάταγμα για την ρύθμιση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο Λεμέρ σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό BFM Business.

Συνδικάτο φαρμακοποιών ανακοίνωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό Franceinfo ότι η αύξηση της τιμής των αντιβακτηριδιακών τζελ είναι απαράδεκτη και ζήτησε από την κυβέρνηση να επέμβει.

Η Γαλλία είναι μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με την Ιταλία και τη Γερμανία, που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία της covid-19. Με τέσσερις θανάτους και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα, η χώρα προετοιμάζεται για μεγαλύτερη εξάπλωση της ασθένειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα