Αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ ζητά ο Πούτιν

Russian President Vladimir Putin addresses the audience at the United Russia party congress in Moscow, Russia, Saturday, Dec. 23, 2017. Putin has presented his vision for modernizing Russia, while some of his challengers in next March's presidential vote have been formally nominated for the race. (Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin addresses the audience at the United Russia party congress in Moscow, Russia, Saturday, Dec. 23, 2017. Putin has presented his vision for modernizing Russia, while some of his challengers in next March's presidential vote have been formally nominated for the race. (Maxim Shipenkov/Pool Photo via AP) AP

"Με όλο το σεβασμό για εσάς, με όλο το σεβασμό για το Κογκρέσο...πρέπει να έχετε άτομα με πτυχία νομικής", είπε ο ρώσος Πρόεδρος στην δημοσιογράφο

Συνέντευξη παραχώρησε ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο αμερικανικό δίκτυο NBC, στην οποία δήλωσε πως η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ενοχή των ατόμων που κατηγορούνται για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, πριν λάβει απόφαση σχετικά με την ενοχή τους ή όχι.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες, αν τα κατηγορούμενα άτομα δεν έχουν παραβιάσει κάποιο ρωσικό νόμο. "Με όλο το σεβασμό για εσάς, με όλο το σεβασμό για το Κογκρέσο...πρέπει να έχετε άτομα με πτυχία νομικής", είπε ο Πούτιν στην δημοσιογράφο Μέγκιν Κέλι και συνέχισε: "100% έχετε. Και αυτοί που είναι καλά μορφωμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς στη Ρωσία δεν μπορούμε να δικάσουμε κάποιον που δεν έχει παραβιάσει το ρωσικό δίκαιο".

Όταν η Κέλι του απάντησε ότι έχει και η ίδια πτυχίο νομικής, ο Πούτιν σχολίασε: "Τότε λοιπόν πρέπει να καταλαβαίνετε και εσείς ότι χρειάζεται ένα επίσημο αίτημα στον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δώστε μας ένα έγγραφο, δώστε μας ένα επίσημο αίτημα. Αυτό πρέπει να περάσει μέσα από επίσημα κανάλια, όχι μέσα από τον Τύπο ή από τις φωνές στο αμερικανικό Κογκρέσο".

Η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι η Μόσχα έχει αναμειχθεί στις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη κάτω από την ομπρέλα του FBI. Ο πρόεδρος Τραμπ καθώς και βασικά στελέχη της κυβέρνησής του ερευνώνται για πιθανή σύμπραξη με ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή:ΑΜΠΕ

SHARE:

24Media Network