Αποσύρθηκε από την επαναληπτική εκλογή υποψήφιος για το Δήμο Κωνσταντινούπολης

Αποσύρθηκε από την επαναληπτική εκλογή υποψήφιος για το Δήμο Κωνσταντινούπολης
Στιγμιότυπο από την Κωνσταντινούπολη AP

Η απόσυρση του υποψηφίου του κόμματος της δημοκρατικής αριστεράς Μουαμάρ Αϊντίν φαίνεται ότι ενισχύει την υποψηφιότητα του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Yποψήφιος της αντιπολίτευσης για την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο μήνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρεται, μια εξέλιξη που πιθανόν να ευνοήσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είναι ο νικητής των εκλογών που έγιναν στην Τουρκία τον Μάρτιο. 

“Από σήμερα δεν είμαι πλέον υποψήφιος για την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης με το DSP (το Κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς)”, έγραψε στο Twitter ο Μουάμαρ Αϊντίν. 

Η νίκη του Ιμάμογλου σηματοδότησε την πρώτη φορά μέσα σε 25 χρόνια που το κόμμα του προέδρου Ερντογάν ή τα παλαιότερα από αυτό ισλαμιστικά κόμματα δεν κερδίζουν τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ιμάμογλου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) ανακηρύχθηκε δήμαρχος τον περασμένο μήνα επικρατώντας επί του πρώην πρωθυπουργού και υποψήφιου του κυβερνώντος κόμματος, του Μπιναλί Γιλντιρίμ, έπειτα από εβδομάδες έντονης διαμάχης σχετικά με το αποτέλεσμα και από την διεξαγωγή μερικής επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Η Ανώτερη Εκλογική Επιτροπή έκρινε την Δευτέρα ότι οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εκ νέου στις 23 Ιουνίου. Ο Αϊντίν, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την απόφαση της Επιτροπής, συγκέντρωσε περισσότερες από 30.000 ψήφους όταν διεξήχθησαν οι εκλογές στις 31 Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα