Apple II: Υπογεγραμμένο manual από τον Steve Jobs δημοπρατήθηκε για σχεδόν 800.000 δολάρια

Apple II: Υπογεγραμμένο manual από τον Steve Jobs δημοπρατήθηκε για σχεδόν 800.000 δολάρια
Υπολογιστής Apple II ASSOCIATED PRESS

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε εγχειρίδιο του υπολογιστή Apple II που περιλαμβάνει την υπογραφή του Steve Jobs. Το Apple II κυκλοφόρησε το 1977 και έγινε ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής της εταιρείας.

Το εγχειρίδιο του υπολογιστή Apple II που περιλαμβάνει 196 σελίδες και κυκλοφόρησε πριν δεκαετίες τέθηκε σε δημοπρασία από την RR Auction που εδρεύει στη Βοστώνη και πουλήθηκε για το υπέρογκο ποσό των 787,484 δολαρίων.

Εκτός των άλλων, όπως μεταδίδει το Techgear.gr, στο εγχειρίδιο περιλαμβάνεται ένα χειρόγραφο σημείωμα το οποίο υπογράφηκε από τον Steve Jobs και τον Mike Markkula, πρώην επενδυτή στην Apple και δεύτερο CEO της εταιρείας. Το σημείωμα αναφέρει:

«Julian, η γενιά σου είναι η πρώτη που μεγάλωσε με υπολογιστές. Άντε να αλλάξεις τον κόσμο! Steven Jobs, 1980. Mike Markkula 1980».

Το εγχειρίδιο πέρασε στα χέρια του ιδιοκτήτη των Indianapolis Colts, Jim Irsay, ο οποίος ανέφερε:

“Όταν σκεφτόμαστε τα μεγαλύτερα, πιο καινοτόμα μυαλά των τελευταίων δύο αιώνων, ο Steve Jobs πρέπει σίγουρα να συμπεριληφθεί ανάμεσά τους. Ο Jobs ήταν μια φιγούρα που πραγματικά μεταμόρφωσε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται, κάνουν επιχειρήσεις και αλληλεπιδρούν σε καθημερινή βάση”.

H RR Auction ανέφερε ότι το χειρόγραφο σημείωμα του Jobs γράφτηκε την ίδια χρονιά που η Apple εισήχθη στο Χρηματιστήριο και προσέθεσε ότι όταν o Jobs το υπέγραψε βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, προωθώντας την τότε νεοσύστατη εταιρεία.

Ο υπολογιστής Apple II που κατατάσσεται ως το νούμερο 4 στους πιο σημαντικούς υπολογιστές που κατασκευάστηκαν ποτέ, σχεδιάστηκε από τον συνιδρυτή της Apple, Steve Wozniak. Ο Apple II κυκλοφόρησε το 1977 και έγινε ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής της εταιρείας, ενώ παράλληλα βοήθησε στη μεταμόρφωση της παγκόσμιας αγοράς για υπολογιστές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα