Απρέπεια Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πρέπει να διαχειριστεί τον θυμό της και να χαλαρώσει

Απρέπεια Τραμπ: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πρέπει να διαχειριστεί τον θυμό της και να χαλαρώσει
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Δεν άρεσε στον Ντόναλντ Τραμπ η βράβευση της Γκρέτα ως πρόσωπο της χρονιάς από το Time και αποφάσισε να αντιδράσει, φυσικά, μέσα από το Twitter.

Το πρόβλημα διαχείρισης του θυμού της πρέπει να λύσει η ακτιβίστρια για το περιβάλλον, Γκρέτα Τούνμπεργκ, σύμφωνα με τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε με tweet του στη συγγραφέα Roma Downey, η οποία έκανε ανάρτηση για να συγχαρεί τη Γκρέτα για τη βράβευσή της ως πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time.

Σε μια, αν μη τι άλλο, απρεπή ανάρτησή του, ο Τραμπ έγραψε: “Πόσο γελοίο. Η Γκρέτα πρέπει να δουλέψει τα προβλήματα διαχείρισης θυμού της, μετά να πάει να δει μια καλή κλασική ταινία με κάποια φίλη! Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!”.

Ο Τραμπ είναι μόνιμος αρνητής της κλιματικής και έχει επιτεθεί πολλάκις στη Τούνμπεργκ απορρίπτοντας τα επιχειρήματα και τη δράση της. Για το παραπάνω tweet του βέβαια δέχθηκε έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να του γράφουν πως αντιδρά σαν “κακομαθημένο ανήλικο” και πως κάνει bullying σε ένα μικρό κορίτσι.

Η 16χρονη σήμερα Γκρέτα γεννήθηκε το 2003 στη Σουηδία και έχει θέσει ως σκοπό της την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη.

Κέρδισε την προσοχή του κόσμου αρχής γενομένης από την 20η Αυγούστου του 2018, όταν αντί να πάει σχολείο, στάθηκε έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας προκειμένου να στρέψει τα βλέμματα στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Από τότε, το κίνημα που ξεκίνησε ενισχύθηκε και επεκτάθηκε στις περισσότερες χώρες του “δυτικού κόσμου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα