Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ: “Ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπρό υπέροχο μέλλον”

Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ: “Ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπρό υπέροχο μέλλον”
Η ακτιβίστρια Greta Thunberg στην οργισμένη ομιλία της στη σύνοδο για το κλίμα AP

Άκρως ειρωνική χαρακτηρίζουν πολλά ΜΜΕ την ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου για την οργισμένη ομιλία της νεαρής ακτιβίστριας στη σύνοδο για το κλίμα.

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει ένα από τα τελευταία tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Αναρτώντας στον επίσημο λογαριασμό του ένα άρθρο του Wired με απόσπασμα από την ομιλία της 16χρονης, η οποία άνοιξε της εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, ο 45ος Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα σχόλιο που ερμηνεύθηκε ως απόπειρα ειρωνείας από πολλά μέσα ενημέρωσης.  «Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο, νέο κορίτσι που κοιτάζει μπροστά σε ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τόσο όμορφο θέαμα!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ, πυροδοτώντας αναρίθμητα σχόλια και retweet.       

Η στάση που κράτησε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον Guardian να σχολιάζει ότι ο Τραμπ φαίνεται να ειρωνεύεται την ακτιβίστρια που καταδίκασε την ολιγωρία των ηγετών απέναντι στους άμεσους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Η 16χρονη κατηγόρησε χθες τους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρόδωσαν τη νέα γενιά με την αδράνειά τους απέναντι στην κλιματική κρίση: «Όλα είναι λάθος. Δεν έπρεπε να είμαι εδώ, έπρεπε να βρίσκομαι στο σχολείο μου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» είπε μεταξύ άλλων η 16χρονη. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα