Αργεντινή: Δεκάδες τεράστια πεινασμένα τρωκτικά μπήκαν στο Μπουένος Άιρες

Αργεντινή: Δεκάδες τεράστια πεινασμένα τρωκτικά μπήκαν στο Μπουένος Άιρες
Το ζώο καπιμπάρα Shutterstock

Αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες εικόνες βρίσκονται οι κάτοικοι στο Μπουένος Άιρες. Δεκάδες υδρόχοιροι ή αλλιώς καπιμπάρα έφθασαν στα περίχωρα της αργεντίνικης πρωτεύουσας αναζητώντας τροφή.

Δεκάδες υδρόχοιροι ή αλλιώς καπιμπάρα, το μεγαλύτερο τρωκτικό που ζει σήμερα στον κόσμο, έφθασαν στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Το καπιμπάρα είναι ένα βαρύ και στιβαρό στην εμφάνιση ζώο το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος περισσότερο από ένα μέτρο. Έχει ένα κοντό κεφάλι σε σχέση με το σώμα του και δεν έχει καθόλου ουρά.

Είναι κυρίως φιλήσυχα και αναζητούν την τροφή τους στα δάση, ωστόσο, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αργεντινή, αναγκάστηκαν να κατέβουν στην πόλη για να βρουν φαγητό.

Αν και δεν θεωρούνται επικίνδυνα, υπήρξαν αναφορές ότι έχουν επιτεθεί σε κατοικίδια ζώα, ενώ πολλοί οδηγοί έχουν συγκρουστεί μαζί τους.

Αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει στις παρυφές του Μπουένος Άιρες, ενώ εθεάθησαν ακόμη και σε αυλές σπιτιών.

Τι είναι το καπιμπάρα

Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, πρόκειται για ημιυδρόβιο ζώο που κατοικεί σε βάλτους και υγρότοπους σε όλη τη ζούγκλα της Νότιας Αμερικής. Ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος των ζεστών ωρών της ημέρας βυθισμένο μέσα στο νερό για να δροσίζεται και γι’ αυτό το σκοπό διαθέτει μια σειρά από χρήσιμες προσαρμογές που το βοηθούν να επιβιώσει πιο αποτελεσματικά στον υδάτινο κόσμο του. Ανάμεσα στα δάχτυλά του έχει μεμβράνες όπως η πάπια που του δίνουν περισσότερη σταθερότητα όταν αυτό κινείται γύρω στις ολισθηρές όχθες του ποταμού και το εμποδίζουν να βυθιστεί βαθιά στη λάσπη, όταν βρίσκεται στο νερό. Τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη του βρίσκονται στην κορυφή του κεφαλιού του, επιτρέποντάς του να βυθίζεται πλήρως.

Το καπιμπάρα μοιάζει λίγο στην όψη με τον τεράστιο αφρικανικό ιπποπόταμο και συμπεριφέρεται με πολύ παρόμοιο τρόπο, καθώς ξοδεύει τις ζεστές μέρες στο νερό,ενώ βγαίνει στην ξηρά, σε αναζήτηση τροφής έχοντας κάλυψη το σκοτάδι της νύχτας. Είναι φυτοφάγα ζώα και, συνεπώς, τρώνε μόνο φυτά, προκειμένου να πάρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Η δίαιτα του αποτελείται κυρίως από αγρωστώδη και υδρόβια φυτά, μαζί με τα φρούτα και τα μούρα και την περιστασιακή munch σε φλοιούς δέντρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα