Αργεντινή: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού

Αργεντινή: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού
Πολίτες στην Αργεντινή εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού Natacha Pisarenko / Associated Press

Βρέθηκε η παραλλαγή P.1 σε δύο δείγματα και η παραλλαγή P.2 σε δύο άλλα. Και τα τέσσερα άτομα έφθασαν στην Αργεντινή από τη Βραζιλία.

Ο υπουργός Υγείας της Αργεντινής Χινές Γκονσάλες Γκαρσία ενημέρωσε χθες Δευτέρα (8/02) ότι εντοπίστηκαν στη χώρα τα πρώτα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή P.1 σε δύο δείγματα και η παραλλαγή P.2 σε δύο άλλα, ενώ σημείωσε πως και τα τέσσερα πρόσωπα που έχουν μολυνθεί είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην Αργεντινή από τη Βραζιλία.

«Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν πόσο μεγάλη σημασία έχει (…) η ενεργητική επιδημιολογική επιτήρηση ώστε να παρακολουθείται η εκδήλωση αυτών των παραλλαγών στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γκονσάλες Γκαρσία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη 16η Ιανουαρίου, το υπουργείο ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ως την Κυριακή στην Αργεντινή είχαν καταγραφεί 49.171 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.980.347 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα