Αργεντινή: Γιγαντιαίο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο – Μία νεκρή, τέσσερις τραυματίες

Αργεντινή: Γιγαντιαίο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο – Μία νεκρή, τέσσερις τραυματίες
vikingcruises.com

Μια επιβάτιδα έχασε τη ζωή της και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν, όταν κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, γιγαντιαίο κύμα χτύπησε ολοκαίνουργιο κρουαζιερόπλοιο κοντά στο Μπουένος Άιρες.

Μια επιβάτιδα σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα γιγαντιαίο κύμα έπληξε κρουαζιερόπλοιο, κοντά στην Αργεντινή.

Το κρουαζιερόπλοιο από τη Νορβηγία –κατασκευής του 2022– έπεσε σε βαριά κακοκαιρία κοντά στο Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με το BBC, από το χτύπημα έσπασαν πολλά τζάμια του πλοίου, τραυματίζοντας θανάσιμα μια Αμερικανίδα επιβάτιδα και τέσσερις ακόμη, με τραύματα ωστόσο που δεν απειλούν τη ζωή τους.

“Με μεγάλη λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά το περιστατικό. Ειδοποιήσαμε την οικογένεια του επισκέπτη και μοιραστήκαμε τα θερμά μας συλλυπητήρια”, δήλωσε πηγή της εταιρείας Viking.

Η ζημιά στο νέο πλοίο χαρακτηρίστηκε ως μικρή, αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

“Εξακολουθούμε να εστιάζουμε στην ασφάλεια και την ευημερία των επισκεπτών και του πληρώματος μας και εργαζόμαστε απευθείας μαζί τους για να κανονίσουμε το ταξίδι επιστροφής”, πρόσθεσε η εταιρεία σε δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Το πλοίο μήκους 202 μέτρων έφτασε στην Αργεντινή την Τετάρτη και είχε υποστεί “περιορισμένες ζημιές” αφού χτυπήθηκε από το κύμα. Η εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι της, το οποίο θα έπλεε προς την Ανταρκτική από τις 5 έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, τέτοιου είδους κύματα στον ωκεανό μπορεί να έχουν διπλάσιο μέγεθος. Συχνά έρχονται απροσδόκητα από κατευθύνσεις διαφορετικές από αυτή του ανέμου που επικρατεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα