Αργεντινή: Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων σε 24 ώρες

Αργεντινή: Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων σε 24 ώρες
Κορονοϊός στην Αργεντινή AP

Συνολικά, η χώρα θρηνεί 3.441 νεκρούς και καταμετρά 185.360 κρούσματα. Την ίδια στιγμή 80.596 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι κατέγραψε νέα θλιβερά ρεκόρ, 153 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.377 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, τις προηγούμενες 24 ώρες.

Συνολικά, η χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί πλέον 3.441 νεκρούς ενώ καταμετρά 185.360 κρούσματα μόλυνσης. Οι 80.596 από τους ανθρώπους που προσβλήθηκαν έχει κριθεί ότι αποθεραπεύτηκαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ιούλιο σημειώθηκε τρομακτική αύξηση των αριθμών αυτών: την 30ή Ιουνίου, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αργεντινή ανερχόταν σε 1.307 θανάτους επί συνόλου 64.517 μολύνσεων.

Μολονότι το 90% των νέων κρουσμάτων συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, και την περιφέρειά του, οι αρχές έχουν θορυβηθεί διότι εμφανίζονται νέες εστίες στις περισσότερες επαρχίες της χώρας των 44 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ότι παρακολουθεί “με μεγάλη ανησυχία” την εξέλιξη της επιδημιολογικής προσπάθειας, αφού «κάναμε μεγάλη προσπάθεια, τα είχαμε πάει καλά, με την έννοια ότι δεν θρηνούμε πιο πολλά θύματα, αλλά πρέπει να είμαστε λίγο πιο αυστηροί, διότι κάτι δεν λειτουργεί, ας είμαστε ειλικρινείς», κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Radio Con Vos.

Εκτίμησε πως το γεγονός ότι η καμπύλη της επιδημίας ανεβαίνει συνδέεται με το ότι “κόσμος βγαίνει στον δρόμο, συναντιέται, πάει για καφέ, μοιράζεται ένα μπάρμπεκιου”.

“Έχουμε πρόβλημα”, συνέχισε ο αρχηγός του κράτους. “Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν. Πρέπει να σκεφτούμε”, πρόσθεσε, καθώς στη θεωρία το lockdown στο Μπουένος Άιρες θα τερματιστεί την Κυριακή.

Ο πρόεδρος Φερνάντες δεν ξεκαθάρισε αν η ισχύς του περιορισμού θα παραταθεί. Η επανεπιβολή των μέτρων θα είναι δύσκολη, καθώς η οικονομία της Αργεντινής βρίσκεται ήδη σε δεινή θέση, σε ύφεση εδώ και δύο χρόνια, το δημόσιο να έχει κηρυχθεί από οίκους αξιολόγησης σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας και την κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Φερνάντες να διεξάγει δύσκολες διαπραγματεύσεις με ιδιώτες πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του τις δέκα τελευταίες μέρες χαλάρωσαν κάπως τα μέτρα που επιβλήθηκαν την 20ή Μαρτίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα