Αυστρία: Λαχειοφόρος αγορά... εμβολιασμού από την εθνική ραδιοτηλεόραση

Πολίτες της Αυστρίας σπεύδουν να εμβολιαστούν εν μέσω lockdown
Πολίτες της Αυστρίας σπεύδουν να εμβολιαστούν εν μέσω lockdown 2021 VADIM GHIRDA/AP PHOTO

Σε μια μάλλον απέλπιδα προσπάθεια της αυστριακής κυβέρνησης να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, η λαχειοφόρος αγορά κληρώνει από μία μονοκατοικία μέχρι ηλεκτρικό αυτοκίνητο και χιλιάδες ευρώ.

Με μια… λαχειοφόρο αγορά εμβολιασμού επιχειρεί η αυστριακή ραδιοτηλεόραση ORF να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα στον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, όλοι όσοι είναι κάτοικοι Αυστρίας, άνω των 18 ετών και εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν από την 1η Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, μπαίνουν σε κλήρωση για μία προκατασκευασμένη μονοκατοικία, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ακόμη 1000 μη χρηματικά έπαθλα.

Δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη και ενισχυτική δόση, ενώ για τη συμμετοχή δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό θα ζητηθεί στο τέλος από τους νικητές της κλήρωσης. Οι τυχεροί θα ανακοινωθούν την παραμονή των Χριστουγέννων.

«Η εκπαίδευση και η ενημέρωση μερικές φορές δεν αρκούν προκειμένου να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους για τη συμβολή του εμβολιασμού στην καταπολέμηση των πανδημιών», δήλωσε ο Διευθυντής του ORF Αλεξάντερ Βράμπετς και σημείωσε ότι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στον οργανισμό έκαναν όλο αυτό το διάστημα ό,τι μπορούσαν για να ενημερώσουν τον κόσμο με βάση τα επιστημονικά ευρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που μπήκε σε γενικό "λουκέτο" μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κατά το τέταρτο κύμα και το lockdown τέθηκε σε λειτουργία από τη Δευτέρα (22/11) για περίπου 10-20 μέρες (αναλόγως την πορεία των κρουσμάτων).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυστρία, Εμβόλιο κορονοϊού
SHARE:

24Media Network