Μπάιντεν για Κουόμο: Πρέπει να παραιτηθεί αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες

Μπάιντεν για Κουόμο: Πρέπει να παραιτηθεί αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο AP Photo/John Minchillo

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κρίνει ότι αν οι καταγγελίες οκτώ γυναικών επιβεβαιωθούν, ο Άντριου Κουόμο οφείλει να παραιτηθεί από τον θώκο του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Τρίτη ότι ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκη, ο Άντριου Κουόμο, οφείλει να παραιτηθεί από το αξίωμα εάν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών σε βάρος του επιβεβαιωθούν.

Εάν η έρευνα που διενεργείται τεκμηριώσει πως οι κατηγορίες γυναικών σε βάρος του κυβερνήτη ευσταθούν, πρέπει να παραιτηθεί; «Ναι», απάντησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσει πιθανόν δίωξη από τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Οκτώ γυναίκες έχουν καταγγείλει από τον Φεβρουάριο απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις από μέρους του κ. Κουόμο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώην υπαλλήλου των υπηρεσιών του που τον κατηγόρησε ότι είχε απλώσει χέρι κάτω από την πουκαμίσα της το 2020.

Επιμένοντας πάντα ότι οι καταγγελίες σε βάρος του είναι «ψευδείς», ο Άντριου Κουόμο, 63 ετών — εκ των οποίων τα δέκα στο αξίωμα του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης — αρνείται να ενδώσει, παρότι πολλαπλασιάζονται οι προτροπές να υποβάλει την παραίτησή του. Την Παρασκευή, ζήτησε και πάλι οι πάντες να περιμένουν την έκβαση των ερευνών που διενεργούνται μετά την αποκάλυψη των κατηγοριών των οκτώ γυναικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα