Μπλίνκεν: Νέο ταξίδι στη Μέση Ανατολή με σκοπό την απελευθέρωση ομήρων

Διαβάζεται σε 2'
Άντονι Μπλίνκεν
Άντονι Μπλίνκεν Evelyn Hockstein/Pool / AP IMAGES

Με σκοπό να πιέσει περαιτέρω για απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς, ο Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει εκ νέου στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν θα ασκήσει πίεση για την απελευθέρωση των ομήρων με αντάλλαγμα μια παύση της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 8 του μηνός για να εργαστεί για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για να διασφαλίσει μια ανθρωπιστική παύση, σύμφωνα με το υπουργείο του.

Ο Μπλίνκεν θα μεταβεί κυρίως στο Κατάρ και την Αίγυπτο, χώρες που ενεργούν ως διαμεσολαβητές, όπως και στο Ισραήλ, στη Δυτική Όχθη και στη Σαουδική Αραβία για το πέμπτο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή από τότε που άρχισε η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, ο Μπλίνκεν χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή “πιο επικίνδυνη παρά ποτέ τις τελευταίες τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες”.

“Θα υποστήριζα πως δεν έχουμε δει κατάσταση τόσο επικίνδυνη όσο αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην περιοχή από τουλάχιστον το 1973. Μπορεί και πριν από τότε”, ανέφερε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ στην Ουάσιγκτον. “Αυτό είναι το περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα