Bραζιλία: Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρο εκτιμούν ότι διαχειρίζεται σωστά την επιδημία

Bραζιλία: Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρο εκτιμούν ότι διαχειρίζεται σωστά την επιδημία
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου AP

Τι και αν η Βραζιλία πληττεται ιδιαίτερα τον κορονοϊό; Οι υποστηρικτές του Μπολσονάρο υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος κάνει μια χαρά δουλειά.

Την ώρα που η καμπύλη της επιδημίας του κορονοϊού παρουσιάζει άνοδο στη Βραζιλία, η δημοτικότητα του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο παραμένει σταθερή: για τους υποστηρικτές του ο πρόεδρος δεν έχει κάνει λάθη στη διαχείριση της κρίσης.

Ο Μπολσονάρο έχει επανειλημμένα υποτιμήσει τη σοβαρότητα της covid-19, την οποία έχει χαρακτηρίσει «μια μικρή γρίπη», από την οποία όμως έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 62.000 άνθρωποι στη Βραζιλία, μια εκτίμηση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, όπως και η αντίθεσή του στα περιοριστικά μέτρα.

Οι επιδημιολόγοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανησυχούν για τη θέση αυτή του Μπολσονάρου, την οποία κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει εγκληματική, την ώρα μάλιστα που η Βραζιλία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datafolha, το 32% των Βραζιλιάνων εκτιμούσε στα τέλη Ιουνίου ότι η κυβέρνηση Μπολσονάρου είναι «καλή ή πολύ καλή», ποσοστό σταθερό από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Για τον Βινίσιους Βάλε, πολιτικό επιστήμονα, οι περισσότεροι υποστηρικτές του Βραζιλιάνου προέδρου αναγνωρίζουν την ύπαρξη υγειονομικού κινδύνου. Όμως είναι αντίθετοι στα περιοριστικά μέτρα και την παράλυση της οικονομίας, η οποία προβλέπεται ότι θα αντιμετωπίσει ύφεση ρεκόρ, εκτιμά ο Βάλε, ένας από τους συντάκτες έρευνας για τον Μπολσονάρο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα