Brexit: Αντιπρόσωποι των χωρών μελών εξετάζουν τη συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ

Brexit: Αντιπρόσωποι των χωρών μελών εξετάζουν τη συμφωνία Βρετανίας – ΕΕ
Αντιπρόσωποι των κρατών μελών αξιολογούν τη συμφωνία Βρετανίας - ΕΕ AP

Ο Μισέλ Μπαρνιέ παρουσίασε στις χώρες μέλη μια προσωρινή εκδοχή της συμφωνία Βρετανίας - ΕΕ. Το κείμενο των 1.200 σελίδων θα εξεταστεί από τώρα μέχρι την Δευτέρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα τη διαδικασία για την υπογραφή και την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας που σύναψε με το Λονδίνο και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή (25/12), στις χώρες μέλη από τον Ευρωπαίο διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ. Η εκδοχή που είδαν ωστόσο οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των χωρών ήταν ένα γραμμένη μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υποδοχή των πρεσβευτών ήταν «αρκετά συγκρατημένη», ανέφερε ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπήρχε μεγάλη χαρά, επειδή το διαζύγιο δεν είναι πολύ καλή είδηση» εξήγησε.

“Ο δικός μας Θάνος”, ένα ντοκιμαντέρ του NEWS247 για τον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο, μέσα από τα μάτια και την ψυχή 20 δικών του ανθρώπων. Τραγουδοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτικοί, μουσικοί, περιγράφουν, θυμούνται, ζωγραφίζουν με λόγια και ψυχή, το πορτραίτο του Θάνου. Έρχεται την Δευτέρα 28/12 στο NEWS247.

Στους πρεσβευτές παρουσιάστηκε μια προσωρινή εκδοχή της συμφωνία, στα αγγλικά. Το κείμενο των 1.200 σελίδων θα εξεταστεί από τώρα μέχρι την Δευτέρα «για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν κρυμμένα θέματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα», συνέχισε.

Την Δευτέρα θα συνεδριάσουν και πάλι οι πρεσβευτές για να ξεκινήσει η διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας από τις χώρες μέλη και η έγκρισή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι χώρες μέλη αναμένεται να υπογράψουν το κείμενο αυτό το βράδυ της Τρίτης ή την Τετάρτη. Στη συνέχεια θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, την Πέμπτη, ώστε να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα