"Σοβαρός κίνδυνος" για Brexit χωρίς συμφωνία, λέει Ευρωπαίος διπλωμάτης

Η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας καλύπτει το ρολόι του Μπιγκ Μπεν
Η σημαία της Μεγάλης Βρετανίας καλύπτει το ρολόι του Μπιγκ Μπεν AP

Στο αέρα η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, κι ενώ μία κυβέρνηση της Ευρώπης "βλέπει" κίνδυνο αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με το Sky News.

Μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος» η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση άνευ συμφωνίας για τη μεταβατική περίοδο την προσεχή εβδομάδα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News χθες Παρασκευή επικαλούμενο διπλωματική πηγή, την οποία δεν κατονόμασε.

Νωρίτερα χθες ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ συμφώνησαν απόλυτα ότι πρέπει να υπάρξει παράταση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, μολονότι πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε αργότερα ότι το Λονδίνο δεν έχει παρουσιάσει επαρκή επιχειρήματα για να εξασφαλίσει την αναβολή του Brexit.

Το ΗΒ θα αποχωρήσει από την ΕΕ άνευ συμφωνίας την 31η Οκτωβρίου στην περίπτωση που οι χώρες μέλη δεν συμφωνήσουν να υπάρξει αναβολή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζόνσον καλεί τον Κόρμπιν "να φερθεί σαν άνδρας"

Brexit: Οι Εργατικοί θα αποφασίσουν για τις εκλογές αφού απαντήσει η ΕΕ στο αίτημα για αναβολή

SHARE: