Brexit: Ποντάρουν τα πάντα στην έφεση οι συντηρητικοί

default image

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση κατά της δικαστικής απόφασης αναφορικά με την έναρξη του Brexit, λέει εκπρόσωπός της

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι βέβαιη ότι θα κερδίσει την έφεση που ανατρέπει τη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πρέπει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει το Brexit, δηλαδή την επίσημη διαδικασία διαζυγίου από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η Μέι επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμά της για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας. Η ίδια έχει πει ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία έως τα τέλη Μαρτίου.

«Το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο Ανώτατο Δικαστήριο, να παρουσιάσουμε την υπόθεσή μας εκεί και να την κερδίσουμε, και είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα είμαστε σε θέση να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη καθορίσει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ανάλογο θα είναι το μήνυμα της Μέι και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που αναμένεται να έχει αργότερα σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Να θυμίσουμε πως βρετανικό δικαστήριο απεφάνθη πως η κυβέρνηση υποχρεούται να φέρει την απόφαση για τη διαδικασία εξόδου στο κοινοβούλιο. «Το Δικαστήριο δεν αποδέχεται το επιχείρημα που προβλήθηκε από την κυβέρνηση», η οποία δεν θεωρούσε αναγκαία αυτήν την ψηφοφορία. «Το Δικαστήριο αποδέχεται το βασικό επιχείρημα των εναγόντων», αναφέρεται στην απόφαση, η οποία ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες για την συνέχιση της διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα