Brexit: Πρώην πρωθυπουργοί βάλλουν κατά του Μπόρις Τζόνσον

Brexit: Πρώην πρωθυπουργοί βάλλουν κατά του Μπόρις Τζόνσον
Ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον Eurokinissi

Τζον Μέιτζορ και Τόνι Μπλερ τονίζουν ότι το νομοσχέδιο Τζόνσον θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής που έριξε την αυλαία στις διαβόητες Ταραχές.

Στο στόχαστρο δύο προκατόχων του που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανδία μπήκε την Κυριακή ο Μπόρις Τζόνσον.

Σε κοινό τους άρθρο στους κυριακάτικους Times, Τζον Μέιτζορ και Τόνι Μπλερ κάλεσαν τους βουλευτές να απορρίψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να υπερκεράσει τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο διακινδυνεύει τόσο την ειρήνη στην περιοχή όσο και τη φήμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν και κάποτε αντίπαλοι μεταξύ τους, Μέιτζορ και Μπλερ υπήρξαν αμφότεροι φανατικοί πολέμιοι του Brexit. Όπως γράφουν, το νομοσχέδιο Τζόνσον θέτει σε κίνδυνο τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής που έριξε την αυλαία στις διαβόητες Ταραχές.

Σύμφωνα με το euronews, ο Συντηρητικός Μέιτζορ και ο Εργατικός διάδοχός του στη Ντάουνινγκ Στριτ Μπλερ επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο Τζόνσον για την εσωτερική αγορά αμφισβητεί την ίδια την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και χαρακτηρίζουν την επίμαχη κυβερνητική πρωτοβουλία ως ντροπιαστική για την κυβέρνηση και τη χώρα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα