Brexit: Ο Τζόνσον χάνει τον έναν σύμβουλο μετά τον άλλο γιατί “παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο”

Brexit: Ο Τζόνσον χάνει τον έναν σύμβουλο μετά τον άλλο γιατί “παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο”
Μπόρις Τζόνσον και Ντόμινικ Κάμινγκς AP

Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να εξασφαλίσει μία όσο το δυνατόν πιο επωφελή συμφωνία για το Brexit.

Το “μαγείρεμα” που θέλει να επιφέρει ο Μπόρις Τζόνσον στην επικείμενη συμφωνία για την επίτευξη του Brexit του στερεί σημαντικούς συνεργάτες.

Την Τρίτη ήταν η σειρά του επικεφαλής του νομικού επιτελείου της κυβέρνησης Τζόναθαν Τζόουνς να υποβάλλει την παραίτησή του και να τεθεί εκτός της διαπραγμαευτικής μάχης.

Επισήμως, οι λόγοι της παραίτησης δεν ανακοινώθηκαν, οι πληροφορίες όμως θέλουν τον έμπειρο νομικό να διαφωνεί με τις πρακτικές του Βρετανού Πρωθυπουργού ο οποίος θέλει να “κλέψει” όσο είναι δυνατόν.

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος Υπουργός για τα θέματα της Βορείου Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος παραδέχθηκε ότι κάποια μέρη του brexit-deal (ακριβώς τα σχετιζόμενα με τη Βόρεια Ιρλανδία) παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο!

Ωστόσο, όπως τόνισε, το παραβιάζουν με πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση τους τελευταίους μήνες ο Τζόνσον και η βρετανική κυβέρνηση έχουν χάσει ούτε λίγο ούτε πολύ έξι αξιωματούχους οι οποίοι προτίμησαν το δρόμο της παραίτησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα