Χαιρετίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αυστριακός καγκελάριος

Χαιρετίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αυστριακός καγκελάριος
Χαιρετίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Αυστριακός καγκελάριος AP

Σε έγκριση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα ευελπιστεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

O καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στα Σκόπια εξέφρασε την ευχή ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου και θα ψηφίσουν υπέρ της λύσης του θέματος της ονομασίας και υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Επισήμανε δε ότι η τελική απόφαση ανήκει ασφαλώς στους πολίτες της ΠΓΔΜ, πρόσθεσε ωστόσο ότι ο ίδιος, ως φίλος της χώρας, πιστεύει ότι θα ήταν πολύ θετικό αν στο δημοψήφισμα υπάρξει υψηλή συμμετοχή και θετική έκβαση.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε ότι η χώρα του υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ και όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης, χαιρέτισε την επίτευξη συμβιβασμού μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για το θέμα του ονόματος και τόνισε ότι η επίλυση του θέματος αυτού δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες για τη διαμόρφωση μίας νέας δυναμικής για την ΠΓΔΜ αλλά και για όλη την περιοχή.

Από την μεριά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η Αυστρία έπαιξε τον δικό της ρόλο στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, καθώς η Βιέννη φιλοξένησε σημαντικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Στην Βιέννη γράφτηκε ιστορία», σημείωσε ο Ζάεφ και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την πόρτα για την πλήρη ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Δημοψήφισμα στα Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγχαρητήρια Πομπέο σε πΓΔΜ για την "ιστορική συμφωνία των Πρεσπών"

Μήνυμα Τραμπ σε Ιβάνοφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου σε Τουρκία και πΓΔΜ

SHARE:

24Media Network