Χάος στο Ιράκ: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στους 23

Χάος στο Ιράκ
Χάος στο Ιράκ AP

Τα μισά από τα θύματα είναι διαδηλωτές που δέχθηκαν πυρά καθώς επιτέθηκαν σε τοπικά γραφεία, στο νότιο τμήμα της χώρας, της σιιτικής πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ.

Σε τουλάχιστον 23 ανέρχεται ο αριθμός των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, εκ των οποίων 8 στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε το βράδυ η κυβερνητική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην πρώτη μέρα της επανέναρξης ενός κινήματος διαμαρτυρίας που ξέσπασε στις αρχές Οκτωβρίου και έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Τα μισά από τα θύματα είναι διαδηλωτές που δέχθηκαν πυρά καθώς επιτέθηκαν σε τοπικά γραφεία, στο νότιο τμήμα της χώρας, της σιιτικής πολιτοφυλακής Ασάιμπ Αχλ αλ-Χακ, μίας από τις σημαντικότερες οργανώσεις της Χασντ αλ Σαμπί, ενός ισχυρού συνασπισμού παραστρατιωτικών, τόνισαν ιατρικές και αστυνομικές πηγές.

Ένας αξιωματούχος των κυβερνητικών υπηρεσιών πληροφοριών και ένα μέλος της πολιτοφυλακής της Αχλ αλ-Χακ σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές στην νότια πόλη Αμάρα, πρόσθεσαν αστυνομικές πηγές.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράκ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισόδια στο Ιράκ: Τουλάχιστον 8 νεκροί από το νέο κύμα διαδηλώσεων

Ταραχές στο Ιράκ: Δύο νεκροί διαδηλωτές - Χτυπήθηκαν στο πρόσωπο με δακρυγόνα

Από την Καταλονία στον Λίβανο και το Χονγκ Κονγκ: Ταραχές που συγκλονίζουν όλο τον πλανήτη

SHARE: