Χάρτη με τουρκική υφαλοκρηπίδα από το Καστελόριζο έως την Κρήτη παρουσίασε ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP

Στην διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, έσπασε κάθε ρεκόρ προκλητικότητας. Κάλεσε όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργαστούν από κοινού.

Χάρτη που εμφανίζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα να εκτείνεται νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου και να φτάνει στην Κρήτη παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ανά πάσα στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

ADVERTISING

Είπε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη και, σε αυτή τη βάση, η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εποικοδομητικές και με καλές προθέσεις τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Τουρκοκύπριοι. Σημείωσε εξάλλου ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, απλά και μόνο για να υπάρξει διαπραγμάτευση, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργαστούν για την ευημερία της περιοχής και των λαών. Όπως τόνισε, η Άγκυρα τείνει χείρα φιλίας σε εκείνους που κάνουν το ίδιο προς την πλευρά της.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει παρουσιάσει αντίστοιχους χάρτες και στο παρελθόν.

Δείτε όλους τους χάρτες που η Τουρκία υποστηρίζει ότι υποδηλώνουν την τουρκική ΑΟΖ.

Page: /
Πηγή: 

philenews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δένδιας: Η χώρα μας κρατάει κλάδο ελαίας, διαθέτει όμως και ξίφος

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίθεση στον Ευφράτη και ζητά από τις ΗΠΑ να κόψουν τις "κουρδικές γέφυρες"

Τα σχέδια της Τουρκίας για τους πυραύλους των F-35 που της "ξέμειναν"

Ερντογάν: Ανακοίνωσε επίθεση στα ανατολικά του Ευφράτη

SHARE:

24Media Network