Χαβάη: Έρευνες για ελικόπτερο με επτά επιβαίνοντες που χάθηκε

Ελικόπτερο στη Χαβάη
Ελικόπτερο στη Χαβάη 123RF

Οι αρχές ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη του ελικοπτέρου ότι το αεροσκάφος έχει καθυστερήσει να επιστρέψει από περιήγηση.

Ομάδες διάσωσης στη Χαβάη ενέτειναν τις έρευνές τους την Παρασκευή, με το πρώτο φως της ημέρας, για τον εντοπισμό ενός ελικοπτέρου, τα ίχνη του οποίο χάθηκαν, με 7 επιβαίνοντες, στη νήσο Καουάι.

Ο ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης ότι το ελικόπτερο, μεταξύ των 6 επιβατών του οποίου βρίσκονται και 2 παιδιά, καθυστέρησε να επιστρέψει από μια περιήγηση στην ακτή Να Πάλι, έγινε γνωστό από την αμερικανική ακτοφυλακή σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

ADVERTISING

Η ακτή Να Πάλι είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών στο Καουάι, με τους τουρίστες να την επισκέπτονται με εναέρια και πλωτά μέσα.

Μόλις ξημέρωσε, η ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι στέλνει ένα αεροσκάφος HC-130 Hercules, ένα ελικόπτερο MH-65 Dolphin και ένα πλοίο, για να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν επίσης ένα ελικόπτερο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, η εθνοφυλακή του Καουάι και η πυροσβεστική του Καουάι.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ενδέχεται να εμποδίσουν τις προσπάθειες. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ανέμους 45 χλμ/ώρα και κύματα ύψους 2,1 μέτρων.

Το ελικόπτερο διέθετε συσκευή εντοπισμού, ωστόσο δεν έχει σταλεί κανένα σήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network