Χαβάη: “Ιπτάμενη” λάβα τραυματίζει 23 τουρίστες

Χαβάη: “Ιπτάμενη” λάβα τραυματίζει 23 τουρίστες
Η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, χύνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας τεράστια εξάμτηση νερού και εκρήξεις. AP

Έκρηξη του ηφαιστείου έστειλε κομμάτι λάβας στην οροφή βάρκας που μετέφερε τουρίστες, με αποτέλεσμα 23 από αυτούς να τραυματιστούν

Έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα  στην Χαβάη έστειλε ένα κομμάτι “ιπτάμενης” λάβας στην οροφή τουριστική βάρκας που έκανε περιήγηση στο Μεγάλο Νησί το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23 άνθρωποι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Μία 20χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, ενώ άλλοι επιβάτες είχαν εγκαύματα και εκδορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Γης και Φυσικών Πόρων των ΗΠΑ.

Οι τουρίστες επέβαιναν σε βάρκα που προσεγγίζει το νησί, ούτως ώστε οι επισκέπτες να δουν την λάβα που πετιέται από το ηφαίστειο στον ωκεανό.

HAWAII DNLR

 

Ο Γουίλ Μπράιαν και η σύντροφός του Έριν, που επέβαιναν στη βάρκα, περιέγραψαν στο BBC τις τρομακτικές στιγμές που το σκάφος χτυπήθηκε από τη λάβα: “Όταν το είδαμε να έρχεται δεν υπήρχε χρόνος για να κάνουμε τίποτα και το χειρότερο είναι ότι ήμασταν σε μια μικρή βάρκα. Έτσι, ενώ σε χτυπά η λάβα, δεν έχεις που να πας. Έχεις μόλις 6 τετραγωνικά και όλοι προσπαθούν να κρυφτούν στο ίδιο σημείο.  Το πρόσωπο της Έριν είχε καλυφθεί από άνθρακα και η πλάτη μου έκαιγε”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα