Χιλή: Πλησιάζουν τις 13.100 οι θάνατοι από κορονοϊό

Χιλή: Πλησιάζουν τις 13.100 οι θάνατοι από κορονοϊό
Μετρό στη Χιλή AP

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Χιλή άγγιξε τα 474.440, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.131 νέα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 474.440, καθώς επιβεβαιώθηκαν 1.131 νέα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασαν το ίδιο διάστημα τους 13.090, καθώς ακόμη 20 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε ικανοποίηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ότι 14 περιφέρειες έχουν μειώσει τον αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες επτά ημέρες, ωστόσο επισήμανε πως στην περιφέρεια Μαγαγιάνες (νότια) η εξάπλωση συνεχίζει να γίνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ενημέρωσαν την Τετάρτη ότι έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην κυβέρνηση και τη Λα Μονέδα, την προεδρία. Τα τρία στελέχη της κυβέρνησης και της προεδρίας που προσβλήθηκαν έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση, ενώ οι άνθρωποι με τους οποίους βρίσκονταν σε στενή επαφή έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Ο Πινιέρα δεν είχε στενή επαφή με κάποιο από αυτά τα πρόσωπα τις τελευταίες ημέρες, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα