Χιλή: Στάχτη έγιναν δεκάδες σπίτια από φωτιά σε φτωχή συνοικία

Πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά.
Πυροσβέστες επιχειρούν σε πυρκαγιά. AP

Αρκετά κατοικίδια κάηκαν απο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε φτωχή συνοικία του Βαλπαραϊσο της Χιλής

Πυρκαγιά σάρωσε φτωχή συνοικία της παραθαλάσσιας πόλης Βαλπαραΐσο της Χιλής χθες Τρίτη με αποτέλεσμα να καταστραφούν δεκάδες σπίτια, καθώς οι πυροσβέστες δυσκολεύονταν να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Κάτοικοι της συνοικίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εν μέσω γιορτών και προετοιμασιών, παραμονή Χριστουγέννων. Ορισμένοι έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους, ακόμη και κατοικίδιά τους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ADVERTISING

«Επιχειρεί ολόκληρη η δύναμη της πυροσβεστικής της Βαλπαραΐσο με την υποστήριξη μονάδων από κοντινές περιοχές. Η πυρκαγιά απανθράκωσε περίπου 50 σπίτια», ανέφερε η πυροσβεστική μέσω Twitter. Οι κάτοικοι δύο γειτονικών συνοικιών της πόλης ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αμέσως, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η φωτιά, ενισχυμένη από τις υψηλές θερμοκρασίες του θέρους στο νότιο ημισφαίριο και τους ισχυρούς ανέμους, εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή κι εξαπλώθηκε στην πόλη, εξήγησε το πυροσβεστικό σώμα.

Η Βαλπαραΐσο, γνωστή για τα πολύχρωμα σπίτια της με σκελετούς φτιαγμένους από ξύλο, αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: 

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χιλή, Φωτιά
SHARE:

24Media Network