Χιλιάδες συνδικαλιστές στη Ν. Κορέα διαδήλωσαν φορώντας στολές του Squid Game

Χιλιάδες συνδικαλιστές στη Ν. Κορέα διαδήλωσαν φορώντας στολές του Squid Game

"Squid Game mania" και στα... εργασιακά, με χιλιάδες εργαζομένους να βγαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους με τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές της σειράς.

Πανικός και… εντός με το Squid Game, με τη νοτιοκορεάτικη σειρά να έχει μπει για τα καλά στη ζωή των πολιτών της χώρας, οι οποίοι φαίνεται πως “ντύνονται” -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στα χρώματά της.

Χιλιάδες συνδικαλιστές διαδήλωσαν για τα εργασιακά τους δικαιώματα την Τετάρτη στη Ν. Κορέα φορώντας τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές του No1 προϊόντος αυτή τη στιγμή στο Netflix, μεταξύ των 80.000 εργαζομένων που βρέθηκαν στους δρόμους 13 διαφορετικών πόλεων.

Μόνο στη Σεούλ, διαδήλωσαν 27.000 εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και μέλη συνδικάτων, απαιτώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι αρχές μάλιστα αναγκάστηκαν να “επιστρατεύσουν” 12.000 αστυνομικούς στους δρόμους και να στήσουν “φράχτες” λεωφορείων για να ελέγξουν το πλήθος, υπό τον φόβο επεισοδίων από την μαζική προσέλευση των διαδηλωτών (και όχι των κόκκινων στολών που παρέπεμπαν σε βίαιες σκηνές της σειράς).

Η κυβέρνηση είχε καλέσει τα συνδικάτα να αποφύγουν μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση ανησυχώντας για τη διασπορά του κορονοϊού, οι εκκλήσεις της ωστόσο δεν εισακούστηκαν, με κεντρικούς δρόμους της Σεούλ και άλλων πόλεων να “πλημμυρίζουν” και το κόκκινο χρώμα να ξεχωρίζει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version